Řetězy motocyklové ČZ
[26.11.2001]
Kategorie: Technika
Autor: K. Kreibich
 

Motocyklové řetězy ČZ jsou svými vlastnostmi srovnatelné se zahraničními výrobky. Podrobnější informace najdete na www.chains.cz

Některé součásti řetězů jsou zpracovávány zvláštními technologiemi vyvinutými v ČZ Řetězy, s.r.o. Pracovníci vývoje připravují další varianty motocyklových řetězů, hlavně pro vysokoobsahové motocykly.Dosavadní vývoj byl hlavně zaměřen na řetězy určené pro OFF-ROAD.V současné době došlo k náběhu výroby řetězů řady SDZ, která je určena pro silniční motocykly.Dosavadní zkušenosti uživatelů jsou velkým příslibem pro budoucnost. Výsledkem dosavadní práce v oblasti motocyklových řetězů je zájem o řetězy ze strany světových výrobců motocyklů, kteří české řetězy montují ve své produkci motocyklů - např. KTM, CCM, SACHS, HERKULES, GAS-GAS, MuZ, SIMSON, JAWA.

Ostatní produkce, která není určena do prvovýroby motocyklů, je určena pro náhradní spotřebu v Čechách a ve světě.

Celkový roční objem výroby čítá cca 70 000 m. Vrcholným úspěchem a oceněním kvality řetězů ČZ je vybojování titulu Mistra světa v motokrosu tř.125 ccm pro rok 2000 jezdcem Grantem Langstonem, který používal řetěz ČZ 520 MX celý seriál závodů MS, včetně jeho spolujezdců z týmu CHAMP, kde byla ČZ Řetězy, s.r.o. jako jeden ze sponzorů.

Úrovní svých výrobků, jak kvalitou, tak rozsahem vyráběných druhů pro různá použití motocyklového sportu, se ČZ Řetězy, s.r.o. rovnocenně přiřazuje do skupiny předních světových výrobců této kategorie řetězů, což potvrdil i obchodní zájem na výstavě motocyklů INTERMOT.

 
Novinky | Katalog | Technika